Rafinovaný design pro pány Energické spojení

Energické spojení afrického zenu se soudobou interiérovou tvorbou v sobě snoubí apartmá, které je situováno v jedné z prestižních částí Kapského Města. Autorem výjimečného interiérového designu s výhledem na oceán je místní studio ARRCC.

Majitelem bytu je svobodný muž z Johannesburgu, jehož přáním byl moderní interiér s eklektickými elementy, inspirovanými africkou estetikou. Rafinovaný interiér vítá návštěvníka hned u vstupu.

Přímý vchod z výtahu ústí do lounge zóny, zahrnující kuchyni s jídelnou, na něž je navázána rozměrná terasa, oplývající exkluzivním výhledem na oceán. V celém bytě je dřevěná podlaha, která, s výjimkou kamenné terasy, sjednocuje prostor.

Podlaha je v kontrastu k bílé lesklé kuchyňské lince od Assirelli. Čistá bílá je zároveň vizuálním protipólem masivnímu šedému ostrůvku s dřevěnou deskou.

Kůží potažené barové stoličky i černé kožené jídelní židle Ding3000 přinášejí do prostoru pocit maskulinity. Prostor jídelny rámuje dřevem obložený panel, který ji vizuálně odděluje od obývacího pokoje.

Před panelem jsou umístěny matně černé vázy od Davida Readea. Stůl, jehož základem je kontrast bílé desky a tmavé nohy, navrhli sami designéři.

Nad ním se na masivních řetězech vznáší lustr, dodávající interiéru barevný akcent v podobě syté oranžové a průsvitné modré barvy.

Vizuálním i doslovným ohniskem celé společenské části je impozantní krb. Obklad z oxidované mědi mu propůjčuje rafinovanost. Krb je z obou stran obklopen posuvnými skleněnými panely, které vedou na terasu se zahradou.

Vzhledem ke zdejším celoročním příjemným teplotám lze venkovní prostor využít jako prodloužení obytné plochy bytu. Na terase jsou proto zařízeny plně vybavená kuchyně, jídelna a posezení. Stěžejním prvkem exteriéru je venkovní bazén.

Přímo vedle něj designéři umístili pohodlnou postel, z níž si lze nerušeně vychutnávat výhledy na pobřeží oceánu. Soukromou oázu snů završuje venkovní sprcha, která je umístěna v rohu zahrady.

Každá ze tří ložnic v bytě nabízí jedinečný designový zážitek. Hlavní ložnice se pyšní koupelnou, která je od ní oddělena pouze skleněným panelem s bílou mandalou.

Kamenná, volně stojící vana poskytuje skvělý zážitek z koupání a vnáší do koupelny zenový nádech. Černá postel s koženým polstrováním je rovněž velice maskulinním prvkem, který kontrastuje s tapetou s betonovým dekorem.

Zbylé dvě ložnice zdobí dřevěné obložení, černé kontrastní zdi, marocké koberce s bohatým vzorem i umělecká díla. Interiér jihoafrického bytu je poměrně jednoduše navržen, ovšem s akcenty v podobě výrazných textur A odvážné barevné palety.

Designové prvky do něj vnáší jednotící „pánský vibe“, který silně odráží majitelovu osobnost.

TEXT: Nikol Galé, FOTO: Adam Letch