Domácí spotřebiče dokážou překvapit

Málokterý segment trhu se vyvíjí tak rychle jako domácí spotřebiče – dnes už je samozřejmé, že každý z nich existuje ve verzi s bezdrátovým připojením nebo možností dálkového ovládání. Nabízejí však i celou řadu dalších užitečných funkcí.

Nejnovější modely kromě uživatelsky přívětivých programů a nastavení disponují například i ovládáním pouze pomocí jediného prvku, a sice telefonu. Díky tomu je lze tímto způsobem jednoduše diagnostikovat i monitorovat, vybírat programy nebo kontrolovat.

Kompatibilní aplikace obsahují i spoustu praktických rad a tipů na míru. Třeba pračka zašle zprávu, že její program skončil, nebo že dochází prací prostředek.

Sušička si „řekne“ o vyčištění filtru či vyprázdnění nádržky na vodu, inteligentní myčka nádobí zase sama vybere nejvhodnější očistný program.

Pokročilými funkcemi překvapí rovněž varné desky – rozeznají počet, velikost nebo tvar aktuálně použitého nádobí, ke snadné orientaci přispějí světelné lišty.

S inteligentní pečicí troubou získá uživatel vedle komfortního ovládání také celou kuchařku receptů, postup přípravy pokrmů může sledovat pomocí kamery. Pozadu nezůstávají chladničky, jejichž systémy neutralizují pachy a ničí bakterie.

Myčkám nádobí stačí jen zodpovědět na několik jednoduchých otázek do mobilní aplikace a o všechno ostatní se postarají samy. A konečně v segmentu vysavačů se stále víc prosazují kompaktní robotické modely.

TEXT: Jana Šulcová, FOTO: archivy firem