Pohádkový penthouse plný designu

Ohromující a elegantní, zároveň ale také současný a moderní – to jsou synonyma, kterými lze pojmenovat městské střešní apartmá, jehož poklidná a sofistikovaná estetika umožňuje únik z každodenního stresu.

Okouzlující apartmá, doslova napěchované designovým mobiliářem, bylo navrženo ve stylu otevřeného prostoru, plného světla. Definují jej mimo jiné také ušlechtilé materiály – dřevěné obklady, mramorové povrchy a měděné či mosazné detaily.

Všechny místnosti jsou zaplněné přírodou inspirovanými světlými odstíny a veškeré zařízení klade komfort a pohodu na první místo.

Interiér apartmá, nacházejícího se v posledním patře výškové budovy v Bostonu, hlavním městě státu Massachusetts, navrhla egyptská designérka Yasmine Ibrahim.

Největší plochu bytu zaujímá obývací pokoj, jenž je svými uživateli považován za dokonale útulný a přímo stvořený k odpočinku a relaxaci.

Tyto požadavky perfektně splňuje také vybrané zařízení, například komfortní pohovka Sherman od společnosti Essential Home nebo stylový konferenční stolek Robusta od Caffe Latte.

Jako věrní společníci pro pohodové večery jsou na dosah dva odkládací stolky Cutty a Macchiato, oba od Caffe Latte. Komfort posezení završuje kulatý koberec Oslo s dlouhým, sněhově bílým vlasem od Rug’Society.

Za pozornost stojí také výběr osvětlení. Nad pohovkou visí ikonický lustr Horus II od Brabbu s kostrou z matně černé lakované mosazi a stínidly z praskaného skla.

Zajímavou dominantu pak představuje mosazná stojací lampa Mármol v odstínech šampaňského, kterou vyrábí Covet Collection.

Pro pohodové večery u krbu jsou jako stvořená dvě křesla Ellen od Essential Home, inspirovaná klasickým stylem art deco typickým pro polovinu 20. století. Po ruce stojí další odkládací stolek, tentokrát mramorový Brutte, opět z nabídky Caffe Latte.

Jídelně, oddělující obytnou část apartmá od kuchyně, dominuje robustní mramorový stůl Breve od Caffe Latte, jehož půvab se odráží ve dvou solitérních zrcadlech Altura od stejné značky.

Ta stojí i za osmi pohodlnými židlemi Moka, podlahu pak pokrývá elegantní koberec v neutrální barvě White Garden od Rug’Society.

Stůl osvětluje druhý lustr Horus II. Pomyslný přechod dvou prostor rámuje moderní konzolový stolek z umělého mramoru Colosseum II a nástěnné lampy Aurum z tepané mosazi, ikonické kousky od Brabbu.

TEXT: Jana Šulcová, FOTO: Caffe Latte