Farma pro úspěšného trenéra NFL
Půvabná rezidence s velkým podílem dřeva na fasádě příjemně ladí s mírně svažitým pozemkem, na němž je velmi přirozeně usazena. Díky přelivovému bazénu s přepadovou hranou je uživatelský komfort sídla naprosto dokonalý.
Pouhým zasunutím pojízdných prosklených stěn do pouzdra ve zdi se otevře široký průchod a zmizí bariéra mezi vnitřním a venkovním obývacím pokojem.
Vstupní dveře, integrované do vysoké prosklené stěny, uvozují halu s páteřním schodištěm. Záře žárovek jednoduchého několikaramenného kovového lustru se odráží i v zábradlí z čirého skla.
Celým vnitřním prostorem rezidence ve stylu modernistické venkovské farmy prolíná kontrast a zároveň soulad povrchů z přírodního dřeva a technologicky vytříbeného kompozitního kamene.
Díky svému koncepčnímu přístupu k řešení výzev v oblasti designu se Jae Omar stal jedním z nejoblíbenějších designérů v jižní Kalifornii, a to zejména mezi celebritami. Věnuje se i výrobě nábytku, jímž vybavuje navrhované interiéry.
Stejný kompozit byl použit k obkladu topeniště i v další části více či méně propojeného společenského podlaží. I tady si lze díky velkorysým oknům užívat vzdušnosti a dostatkku světla.
Jae Omar pracuje při svých návrzích s filozofickým základem minimalismu. Jeho jedinečný designový styl, založený na vznešeném luxusu, využívajícím čisté jednoduché linie, představuje novou definici hranice mezi uměním a designem, vášní a účelem.
Střídmost a jednoduché linie vybavení interiéru, jež jsou podle designéra Jaea Omara pro objekty ve stylu moderních farem typické, vyvažují citlivě vybrané nábytkové kousky a umělecké předměty.
Rezidence málokteré z movitých celebrit – ať už jde o umělce, sportovce či byznysmeny – se obejde bez odhlučněné a zatemněné místnosti soukromého kina. Platí to i pro nový domov Seana McVaye.
Mohutné krbové těleso v obývací části multifunkční společenské zóny, integrované do celostěnového policového systému ze světlého dřeva, zvýrazňuje obklad z černého technického kamene s bílým žilkováním.
Komfortní čalouněnou pohovku se spoustou polštářů doplňují dvě zjednodušená křesla s prodlouženou sedací plochou. Jejich dřevěná konstrukce je vypletena vláknem z vodního hyacintu.
Světlý a slunný obývací pokoj s prosklenou stěnou nabízí nejen přímý vstup na zastřešenou venkovní terasu, ale také impozantní výhled do zahrady a dál, na zvlněné panorama pohoří Santa Monica Mountains.
Efektní materiál Caesarstone, jenž je z třiadevadesáti procent tvořen přírodními křemennými složkami, patří k oblíbeným výrazovým prvkům designéra. Jae Omar ho použil i k realizaci barového pultu.
Důraz na sjednocení rozdílného vzhledu a materiálových struktur použitých prvků se projevuje výsledným souladem interiéru, v němž se snoubí dekor dřeva a technického kamene.
Součástí společenské zóny je skutečně impozantní ostrůvková kuchyně, jejíž originální vzhled razantně ovlivňuje tvárný, přizpůsobivý a konzistentní kompozit Caesarstone. Vyznění prostoru, vybaveného špičkovými spotřebiči Miele, těží i z nesmrtelné černobílé kombinace oživené doteky dřeva.
Ze zastřešené terasy, vybavené pohodlným sedacím nábytkem, je krásný výhled do kraje. Enkláva Hidden Hills, jak ji v roce 2017 popsal americký časopis Vanity Fair, vyzařuje určité drsné kouzlo.
K rezidenci přiléhají tři venkovní terasy, z nichž jedna je zastřešená pergolou. O soukromí a ochranu před pohledy z vedlejšího pozemku je postaráno díky vzrostlým štíhlým keřům.
Oblíbený vzhledově efektní a tvarově flexibilní kompozitní kámen se objevuje rovněž v hygienické zóně. Skvěle posloužil k realizaci desky s integrovaným umyvadlem.
Většina prostor v nejnižším podlaží umožňuje přímý výstup na venkovní terasu nebo do zahrady. Platí to rovněž pro domácí fitness centrum, které v domě trenéra amerického fotbalu určitě nebude ležet ladem.
Koupelny si sice nejsou podobné jako vejce vejci, princip je ovšem všude stejný – dodržuje jednoduché linie a ryze funkční styl, doprovázený vytříbeným vkusem a luxusními materiály. Platí to i pro hygienické zázemí tělocvičny.
Do střechy otevřená vstupní hala těží kromě své impozantní výšky rovněž z prosvětlení prosklenou stěnou a střešními okny. Velkorysost prostoru násobí skleněné zábradlí horní galerie, proteplující roli hrají dřevěné obklady.
Lineární křivky rezidence by mohly působit až chladně. Že tomu tak není, je důsledkem aplikace poměrně rozsáhlých vertikálních i horizontálních ploch s dekorem světlého dřeva.
Hlavní ložnice má podobu samostatného apartmá se střechou otevřenou do krovu sedlové střechy, podbitého dřevěným obkladem. Uživatelský komfort podtrhuje posezení u krbu, snídaňový bar i navazující venkovní terasa lemovaná zábradlím z čirého skla, umožňujícím ničím nerušený výhled do zeleně i na vzdálené horské panorama.
Hlavní ložnice má podobu samostatného apartmá se střechou otevřenou do krovu sedlové střechy, podbitého dřevěným obkladem. Uživatelský komfort podtrhuje posezení u krbu, snídaňový bar i navazující venkovní terasa lemovaná zábradlím z čirého skla, umožňujícím ničím nerušený výhled do zeleně i na vzdálené horské panorama.
Hlavní koupelnu s volně stojící vanou pojal designér v tónech šedé. Prostoru dodávají denní světlo dvě vysoká okna v kovových rámech, prostor opticky násobí odraz ve velkorysých zrcadlových plochách nad kompozitní deskou s umyvadly.
Šatnu u hlavního apartmá prosvětlují ve dne střešní okna. Bílé, většinou otevřené police doplňuje centrální zásuvková komoda z přírodního dřeva s vrchní deskou z materiálu Caesarstone, s nímž Jae Omar velmi rád pracuje.
Členité sídlo umožňuje hostiteli zvát na návštěvu řadu sportovních přátel a rodinných příslušníků. Díky rozličným typům hostinských pokojů je tu dost místa pro páry i jednotlivce.
Prostor pod šikmou střechou je věnován klidové zóně, obsahující i ubytování pro hosty. Ke každé z ložnic samozřejmě patří také balkon, v tomto případě se zábradlím ze satinovaného skla.
Půvabná rezidence s velkým podílem dřeva na fasádě příjemně ladí s mírně svažitým pozemkem, na němž je velmi přirozeně usazena. Díky přelivovému bazénu s přepadovou hranou je uživatelský komfort sídla naprosto dokonalý.
Formální jídelně dominuje dlouhý stůl s dřevěnou deskou, obklopený deseti židlemi. Každá ze stran navazující široké chodby funguje jako svého druhu efektně prosklená vinotéka.
Terasa zastřešená pergolou představuje díky stylové i materiálové návaznosti plynulou kontinuitu interiéru s exteriérem. Komfort zajišťuje osvětlení, integrované do dřevěného podhledu, a tradiční stropní větrák.
Kancelář je vybavena na zakázku vyrobeným policovým systémem, jaký je k vidění rovněž v obývacím pokoji. Jednoduchý, ale nápaditý pracovní stůl s masivním topem byl zvolen v kontrastní antracitové barvě.

Dvoupatrová rezidence, zahalená do fasády z bílého dubu, je pojata v modernizovaném selském stylu. Její půdorys v podobě obrovských otevřených prostor doslova přetéká luxusními přírodními materiály, jako jsou ušlechtilé dřevo a leštěný přírodní kámen.

Už impozantní vstupní hala, tyčící se do dvojité výšky, ujistí příchozího, že ho uvnitř budovy, postavené na místě někdejšího objektu z počátku 60. let 20. století, čeká skutečně mimořádný zážitek.

Osvětleno střešními okny a proskleným čelním štítem zve dubem obložené foyer s masivním kovovým lustrem k návštěvě stylového domu, který si pro sebe a svou budoucí rodinu vybral trenér Sean McVay.

Svou akvizici pořídil teprve šestatřicetiletý rodák z Ohaia za zlevněnou cenu 14 milionů dolarů.

Ačkoli hned poté, co získal post hlavního trenéra Rams, koupil za 2,7 milionu v roce 2017 jeden dům v lokalitě Encino, myslí na blízkou budoucnost – není totiž žádným tajemstvím, že McVay plánuje oženit se letos se svou snoubenkou, ukrajinskou modelkou Veronikou Khomynovou, a založit rodinu.

Elegantní sídlo s velkorysou společenskou zónou, šesti ložnicemi a sedmi koupelnami představuje přes osm set čtverečních metrů obytné plochy, vybavené podle návrhu známého designéra Jae Omara.

Ten se při koncipování prostoru řídil názorem, že farmy jsou ve své podstatě minimalisticky jednoduché, místo hromadění speciálních efektů se proto snažil spíše eliminovat fyzické bariéry a zbytečné překážky.

Kromě výše jmenovaných součástí zahrnuje dvoupodlažní rezidence rovněž domácí kino, posilovnu, bar a dvě vinotéky.

K výrazným prvkům prostorného obývacího pokoje patří určitě mohutné krbové těleso s obkladem z černého materiálu Caesarstone s efektním bílým žilkováním, který se uplatnil rovněž na dalším krbu, stejně jako při realizaci kuchyňského ostrůvku, objevuje se i na stěnách kulinářské zóny a v koupelnách.

V domě je k dispozici také formální jídelna a kancelářské prostory. Hlavní apartmá disponuje dvěma šatnami, krbem, snídaňovým barem a koupelnou.

Pokoje jsou světlé, plné slunce, vzdušné, a především prostorné, řada z nich navazuje díky posuvným proskleným stěnám přímo na venkovní terasy, kde je dost místa na odpočinek u nekonečného bazénu nebo ve vířivce, při posezení pod pergolou, grilování či konzumaci občerstvení. Samozřejmostí je garáž pro čtyři vozy a velké parkoviště.

Zkrátka, sídlo je jako dělané pro věhlasného trenéra, jenž se významně zviditelnil poté, co v roce 2022 dovedl své svěřence z profi klubu amerického fotbalu, losangelského Rams, k vítězství v Super Bowl.

Stejně jako ostatní zúčastnění tehdy dostal tučnou finanční odměnu, kterou se rozhodl investovat právě do pořízení zbrusu nového moderního statku v luxusní uzavřené komunitě Hidden Hills.

Areál s ostrahou totiž leží jen kousek od tréninkového zařízení týmu v Thousand Oaks. McVay se tak připojil k několika dalším hvězdám svého týmu, jež zakotvily v této oblasti včetně takových jmen, jako jsou Jalen Ramsey, Robert Woods a Matthew Stafford.

Mezi jeho nejbližší sousedy pak patří Sylvester Stallone, Will Smith, Jada Pinkett Smith, Kanye West a celý klan Jenner/Kardashianových.

TEXT: Alena Müllerová, FOTO: Compass