Trezory součástí moderní domácnosti

Chcete sdílet tento článek?

Bezpečnostní trezory,  nebo také ,,sejfy“ už od nepaměti chrání to, co náleží jen nám, nebo osobám, které mají k zámku, nebo heslu přístup. Ačkoliv jsme se s bezpečnostními trezory setkávali v minulosti spíše ve filmech  a ostatní občané i svou hotovost, cenné papíry a šperky schovávali spíše pod polštář, nebo do hrnečku, dnes už tomu tak není. V dnešní době je zcela normální vlastnit trezor, protože jsou cenově dostupné a mnohem lépe se s otevřením trhu shánějí. Jestliže tedy uvažujeme o koupi trezoru měli bychom vědět podle čeho trezor vybírat , jaký druh zvolit, zvláštní pozornost je potřeba věnovat parametrům trezoru, jeho instalaci a umístění.

Výběr správného druhu je velice důležitý, každý druh má jiné parametry. Je to například míra ochrany (bezpečnostní třída), kterou Vám může trezor nabídnout a také jeho velikost. Není rozumné se nechat zlákat nízkou cenou, pokud chcete do trezoru ukládat cenné věci, šperky, hotovost nebo cenné papíry.

Při výběru trezoru je nejpodstatnějším faktorem, ke kterému je účelu. Jiné nároky na sebe klade požadavek zabezpečení zbraní, jiné nároky vyžaduje úschova investičních kovů, nebo větších hodnot. Kvalitní a bezpečný zamykací systém je také nezbytnou součástí vybavení mnoha kanceláří, bank a nejrůznějších institucí.

Nejoblíbenější kategorií jsou takzvané trezory nábytkové. Jak napovídá jejich označení, většinou se umisťují do nábytku a slouží k ochraně a úschově cenných věcí, šperků, léků, dokumentů nebo k úschově většího peněžního obnosu. Jejich konstrukce bývá dvouplášťová nebo tříplášťová, což podstatně ztěžuji pokus o průnik dovnitř trezoru. Dostat se do takové bezpečnostní schránky je složité i díky jejímu umístění –  instalace do nábytku. Vždy je ovšem nutné, aby trezor byl pevně ukotven do podlahy, či stěny místnosti ve které stojí. Nikoliv jen přišroubován ke skříni, ve které je případně schován.

Další – rozšířenou kategorií jsou trezory stěnové, nebo podlahové. Tyto se zabudovávají nejčastěji již při stavbě, či rekonstrukci nemovitosti do zdi, či podlahy napevno a většinou nastálo. Je tedy potřeba velice pečlivě rozvážit jejich umístění a velikost. Jelikož by měl být trezor napevno zabetonován, změna dispozic v budoucnu je velice složitá. Výhodou je tak hlavně nenápadnost umístění a omezený přístup k trezoru jako takovému. Před samotným pořízením trezoru  je nutné,  kromě vhodného typu a umístění,  vybrat i správnou velikost. Pořiďte si seznam cenností, které máte v úmyslu bezpečně uložit a přidejte minimálně 50% na velikosti. S dobou věcí spíše přibývá a také orientace ve větším prostoru je snadnější. Neváhejte se s obchodníkem  poradit také o vhodném zámku.

Cena  jednoduchých, dvouplášťových bezpečnostních trezorů začíná na cca 5ti tisících korunách. To této hranice se jedná spíše o jednoplášťové sejfy, nebo uzamykatelné bezpečnostní schránky. Trezor velikostí vhodný do rodinného domu s doporučenou úschovnou hodnotou do 300.000 Kč začíná s cenou na 15.000 Kč, ve dvojnásobné bezpečnosti a tedy i úschovné hodnotě je potřeba připlatit dalších cca 8.000 Kč. Kromě bezpečnosti, mohou trezory nabízet i ochranu před ohněm. Certifikované trezory s certifikovanou ohnivzdorností a domácí velikostí začínají s cenou na cca 20.000 Kč

Vybraný sejf či trezor si můžete zakoupit a vyzvednout  na adrese showroomu a skladu. www. novetrezory.cz

 

Tento článek je obchodním sdělením
Další zajímavé články