VÍCE SVĚTLA V INTERIÉRU S VEKAMOTION 82

Chcete sdílet tento článek?

Trendem v oblasti moderního bydlení je v posledních letech začleňování velkoformátových prvků do domácnosti. Příkladem je obliba velkoformátových dveří vedoucích na zahradu či terasu, které přinášejí do interiéru několikanásobně větší prosvětlenost i možnost volného průchodu ven.

 Společnost VEKA se proto snaží již několik let vyhovět potřebám svých zákazníků. Velkoformátové dveřní systémy sahají od stropu k zemi, čímž zvyšují propustnost světla do obydlí. Proto VEKA přichází se zcela přepracovaným provedením těchto dveřních systémů, které jsou nejen praktické, ale i stylové díky několika barevným variantám. Řeč je konkrétně o zdvižně posuvném systému dveří VEKAMOTION 82.

 NOVÁ GENERACE, SPEKTRUM MOŽNOSTÍ

Křídla zdvižně posuvných dveří jsou uložena na oddělených kolejnicích a při otevírání se jedno křídlo lehce nadzvedne a posune do strany. Na rozdíl od klasických balkonových dveří umožňují snazší ovládání i manipulaci, se kterou si hravě poradí každý z vás. Pyšní se navíc mimořádně tenkým profilem, velkorysou světelnou propustností a velmi snadným opracováním i montáží. Jsou odolné proti vodě a výrobce nezanedbal ani možnost bezbariérových přechodů.

POJME TROJSKLO A LÉPE IZOLUJE

Moderní trojskla jsou v dnešní době velice žádaným prvkem do domácnosti. Ovšem vyžadují velkoobjemové těsnění. A právě nový systém VEKAMOTION 82 díky celkové stavební hloubce dosahuje až do tloušťky skla 54 mm. „Toho je dosaženo spolehlivým utěsněním mezi prahem, rámem a křídlem pomocí dvou optimalizovaných těsnění v křídle. Obě těsnění jsou spojena prostřednictvím vulkanizovaných rohů, díky kterým vzniká pevný rohový spoj,“ říká Milan Klepsa, hlavní zástupce společnosti VEKA pro ČR a SR.

NEZAMĚNITELNÝ VÝHLED

­­Ve srovnání s předchozí generací totiž nabídne VEKAMOTION 82 až o 20 % štíhlejší profily, což zákazníkům nabídne větší plochu skel. Díky kompaktnímu kování, které se doposud používalo jen u dřevěných a hliníkových konstrukcí, bylo možné výšku rámu snížit na 86 mm a středního sloupku na 92 mm. Stejně tak drážka v profilu, která je nezbytná pro instalaci, mohla být zmenšena. Právě to umožnilo vylepšení výztuží, a tedy i lepší zatížitelnost prvků. Dveřní systém je ale samozřejmě možné osadit běžně dostupným kováním.

MÁ TO STYL!

Vybrat kvalitní dveře je zásadní, ale neméně důležitý je i jejich design. V současné době je trendem číslo jedna elegantní matný vzhled dveřních i okenních profilů. VEKA proto nabízí již pátým rokem technologii povrchové úpravy VEKA SPECTRAL, která dveřím VEKAMOTION 82 dodá elegantní barevný vzhled, a navíc přináší celou řadu dalších výhod. Mimo jiné zvýšenou odolnost vůči poškrábání či schopnost odpuzovat nečistoty. Nehodí se vám tedy k fasádě tuctová bílá? Žádný problém! „K devíti stávajícím odstínům VEKA SPECTRAL jsme v loňském roce přidali ještě dva nové, sépiově hnědou a vínově červenou,“ sděluje Klepsa. Navíc moderní vzhled můžete ještě podtrhnout matnými doplňky, jakými jsou dveřní vchodové kliky nebo madla. Pokud vám na designovém vzhledu vašich dveří bude obzvlášť záležet, vsaďte na variantu VEKAMOTION 82 MAX. Tato alternativa nabízí ještě větší plochy skel v okenních profilech a umožňuje takřka kompletní překrytí profilu omítkou, a tím dosažení téměř bezrámového vzhledu.

Tento článek je obchodním sdělením
Další zajímavé články