Nové dveře jsou investicí do budoucnosti

Vstup do domu již dávno není pouze záležitostí designu. Všichni výrobci vchodových hliníkových a bezpečnostních dveří se snaží svým zákazníkům nabídnout mnoho stále se zdokonalujících užitných vlastností.

Mezi tři základní funkce moderních vchodových dveří patří bezpečnostní prvky, vynikající tepelně izolační zpracování a originální nadčasový design.

Dalšími přednostmi jsou bez pochyby konstrukční pevnost a odolnost, snadná údržba a v neposlední řadě dlouhá životnost. Právě takové vlastnosti splňuje hliník, který je v mnoha bodech lepším materiálem než umělá hmota nebo dřevo.

Hliníkové dveře jsou téměř nezničitelné a mají mnoho designových variací. Jedinou nevýhodou může být vysoká pořizovací cena.

Pokud se ale rozhodnete do nových domovních dveří investovat, zjistíte, že náklady se vám při dlouhodobém užívání bezpečně vrátí – vydrží totiž i několik generací.

Naprosto nenahraditelné jsou v pasivních a nízkoenergetických domech, kde vyniknou jejich termoizolační vlastnosti.

Povrchových úprav dveří je rovněž nepřeberné množství.

Vybírat můžete mezi hladkými nebo strukturovanými laky, imitacemi dekoru dřeva ve vysokém lesku nebo můžete tyto technologie kombinovat, to vše lze pochopitelně doplnit dalšími prvky, jako jsou skleněné výplně či postranní prosklení.

Proto není problém zhotovit originální kousek právě pro váš dům podle vašich vlastních představ nebo originálního návrhu architekta.

TEXT: Jana Hrušková , FOTO: archiv firem