Relaxace ve víru bublinek

Vířivka je osvěžujícím prvkem domácího wellness. Nejde o vanu, ale o masážní bazén, určený výhradně pro relaxaci tělesných a duševních sil.

Vířivku nebo chcete-li spa, můžete využívat jak v interiéru, tak v exteriéru, a to i při teplotách pod nulou.

Na rozdíl od vany, která může být vybavena také masážním systémem, v ní voda zůstává trvale, průběžně se filtruje a dohřívá na ideální teplotu pro hydroterapii, což je 37–39 °C. Tvoří ji skořepina formovaná do tvaru ergonomických křesel a lehátek, masážní systém tvořený až několika desítkami trysek – vodními a vzduchovými.

Technologickou výbavu tvoří filtrace, topení a další zařízení pro údržbu vody. Důležitá je také izolace kabinetu – vnějšího pláště a termokrytu. Jednotlivé značky vyvíjejí stále dokonalejší technologie, aby únik tepla byl co nejmenší.

Voda si pak udržuje stálou teplotu, takže v ní lze spočinout prakticky kdykoliv.

Ideální je spojit plavání s příjemnou masáží. Toto řešení nabízí kombinace plaveckého bazénu s vířivkou od českého výrobce USSPA. Bazén bývá prostorově nenáročný, ale díky silnému regulovatelnému protiproudu si v něm pohodlně zaplavete. Po sportovním výkonu lze poklidně relaxovat a užívat si masáž v komfortní spa.

Vodní masáž má hloubkový charakter a uvolňuje svaly a klouby. Vzduchová masáž působí povrchově na kožní receptory a přináší uvolňující vibrace do celého těla. Ergonomicky tvarovaná sedadla se postarají o správnou polohu těla. Nejmenší vířivky se vyrábějí pro dvě osoby, největší až pro sedm osob.

Jako součást domácího wellness se vířivka stává osvěžujícím prvkem interiéru. Různobarevné kabinety lze materiálově sladit s ostatním relaxačním nábytkem a zařízením, v současnosti jsou velmi módní odstíny grafitu a bronzu.

Ideální je propojení wellness prostor se zimní zahradou nebo s terasou, oddělenou skleněnou stěnou. V zimě můžete odpočívat ve vířivce a kochat se interiérovou zelení nebo krásou zasněžené krajiny.

V létě lze prosklený plášť odsunout a relaxovat na čerstvém vzduchu v kontaktu s okolní zelení.

Text: Alena Kodlová, foto: Archivy firem