Uvolnění v bublinkách
OSVĚTLENÍ RAINBOW LIGHT příjemně podbarví atmosféru noční koupele ve spa Persea, UV lampa zásadním způsobem zjednodušuje péči o kvalitu vody, v neposlední řadě Personal TurboBoost systém umožňuje plynulou regulaci intenzity hydroterapeutických trysek. Realizace dle návrhu Ing. arch. Ivany Dombkové. Cena při zapuštění včetně plné výbavy, dopravy, instalace a zprovoznění je 331 870 Kč. USSPA
MASÁŽNÍ BAZÉNEK Aruba od firmy PDC Spas nabízí kombinaci 43 vzduchových a 48 hydromasážních trysek. Je vybavený ozónovou úpravou vody, vodopádem, LED světlem, intimním osvětlením, nerezovými tryskami, aromaterapií, druhým digitálním ovládacím panelem. Cena je od 350 000 Kč. BAZÉNY DESJOYAUX
UVOLNĚNÍ SVALŮ po posilování dodá spa Ebano SPA 2 Hotel. Komfortní rozměry 240 x 240 cm nebo 232 x 232 cm umožní relaxaci až šesti osobám. Boční panely lze pořídit v podobě modré nebo šedé žuly, k dispozici je i bezpečnostní sklo nebo dřevěné panely. Vířivka obsahuje chromoterapii, filtraci a 62 vodních a vzduchových trysek. Cena je od 443 372 Kč.
HIGHT TECH VÍŘIVKA Pacifik V4 má akrylový plášť v bílém nebo černém provedení, případně v barvě teaku. Hydromasážní systém tvoří 20 vzduchových a 18 intenzivních vodních trysek. Je vybavena moderní Sytek elektronikou, která obsahuje různé masážní programy, chromoterapii, MP3, rádio a dotykový displej. Cena je 665 480 Kč.
POŽITEK Z RELAXACE ve vířivce Ebano SPA Music umocňuje výhled do krajiny. Komfortní rozměry umožní vodní radovánky celé rodině. Boční panely lze pořídit podle charakteru interiéru. Vířivka obsahuje chromoterapii, mp3, rádio, displej a 62 vodních a vzduchových trysek. Cena je od 584 536 Kč.
TAMPICO JE LUXUSNÍ VÍŘIVKA ve tvaru osmihranu o rozměrech 205 x 205 cm. Je určená až pro pět osob, obsahuje 36 vodních a vzduchových trysek, chromoterapii, mp3, rádio, displej, bluetooth a kaskádové napouštění. Vířivku lze objednat s bočními panely nebo připravenou k zabudování. Cena je od 410 536 Kč.
CENOVĚ DOSTUPNÁ řada Happy Spa zaujme příjemným designem a nadchne širokými možnostmi kombinací barev skořepiny, termokrytu i kabinetu. Samozřejmostí je i možnost úplného zapuštění spa (viz foto). Rozložení vodních a vzduchových masážních trysek spa Noel spolu s volným interiérem bez křesílek nechává prostor i pro vlastní fantazii při hledání nových masážních pozic. Cena při zapuštění včetně pl...
OSVĚTLENÍ RAINBOW LIGHT příjemně podbarví atmosféru noční koupele ve spa Persea, UV lampa zásadním způsobem zjednodušuje péči o kvalitu vody, v neposlední řadě Personal TurboBoost systém umožňuje plynulou regulaci intenzity hydroterapeutických trysek. Realizace dle návrhu Ing. arch. Ivany Dombkové. Cena při zapuštění včetně plné výbavy, dopravy, instalace a zprovoznění je 331 870 Kč. USSPA

Vodní prvek je vítaným osvěžením domácího wellness, stále častěji se v něm uplatňuje vířivka neboli spa. Nejde o vanu, ale o masážní bazén, určený výhradně pro relaxaci a hydroterapii.

Vířivka se využívá nejen v interiéru, ale celoročně také v exteriéru.

Voda ve spa zůstává trvale, průběžně se filtruje a dohřívá na optimální teplotu pro hydroterapii, což je 37–39 °C. Skládá se ze skořepiny tvarované do ergonomických křesel a lehátek, hydromasážního systému tvořeného až několika desítkami trysek, technologické výbavy (filtrace, topení a dalšího potřebného zařízení pro provoz a údržbu vody), izolace, kabinetu a termokrytu.

Voda si v ní udržuje ideální teplotu, takže v ní lze spočinout prakticky kdykoliv. Ideální je využít kombinaci plavání s příjemnou masáží. Toto řešení nabízí kombinace plaveckého bazénu s masážní spa.

Bazén je prostorově nenáročný, ale díky silnému regulovatelnému protiproudu si v něm pohodlně zaplavete.  Po sportovním výkonu lze poklidně relaxovat a užívat si masáž ve vířivce.

Vodní masáž má hloubkový charakter a uvolňuje svaly a klouby, vzduchová masáž působí naopak povrchově na kožní receptory a přináší uvolňující vibrace do celého těla. Ergonomicky tvarovaná sedadla se postarají o správnou polohu těla.

Spa by měla mít nejméně tolik míst, kolik je členů rodiny. Nejmenší se vyrábějí dvoumístné, největší třeba až pro sedm osob.

Vířivka se stává nedílnou součástí interiéru relaxační místnosti. Zapuštěná v kamenné podlaze a obklopená pokojovými rostlinami může působit jako lesní tůň.

Umístěná na podlaze zaujme na první pohled, obložení dřevěnými panely lze sladit s odpočinkovým nábytkem a povrchy stěn. Ideální je propojení wellness prostor se zahradou prosklenou stěnou.

V zimě můžete odpočívat ve vířivce a kochat se zasněženou krajinou, v létě stačí transparentní předělové panely odsunout a spojit relaxační prostor se zahradou.

TEXT: ALENA KODLOVÁ, FOTO: ARCHIVY FIREM