Okázalost plná hýřících barev

Když se spojí klasické styly, jako je art deco, s modernismem poloviny minulého století a se současnými dekoracemi a uměleckými díly, vznikne unikátní směs interiérového designu, který nebude nikdy fádní natož/anebo nudný.

Svému obyvateli vždy nabídne nový podnět a originální zážitek. Byt, jenž společně navštívíme, se svým interiérem původně řadil typickým bytovým jednotkám, jakých jsou po New Yorku tisíce.

Designéři ze studia N&G Ananiev Interiors z něj ovšem udělali neobyčejný svět hýřící tvary, styly i materiály. Vybrali zářivé a neobyčejné barvy, které originálně zkombinovali. Výsledkem je úžasný interiér ve vintage stylu s prvky současného designu.

Mix vzorů i materiálů organicky splývá v jedno: tvrdé a striktní linie starého nábytku kontrastují s tekutými strukturami moderního dekoru a společně utvářejí naléhavý a velice okázalý interiér.

Zásadním spojujícím prvkem bytu jsou expresivní zářivé tapety a koberce, vytvářející jedinečné pozadí unikátnímu nábytku i provokativním uměleckým dílům, která v celém prostoru lze najít.

První podlaží zahrnuje propojenou společenskou část, jejíž hlavní součástí je salon s lesklým černým klavírním křídlem. Interiér místnosti ztělesňuje perfektní vyvážení jasných barev a hravé kompozice moderního klasického stylu.

Stěžejními kousky jsou dvě sametová křesla Maya Armchair od značky Brabbu. Jejich hořčicový odstín spolu s mosaznými nohami vytváří intenzivní akcent.

Nejen zde, ale i v ostatních místnostech, je nábytek doplněn osvětlením od Delightfull, jejichž design přináší do prostoru klasický nádech. Soukromá část bytu s ložnicí, dvěma dětskými pokoji a odděleným pokojem pro hosty se nachází ve druhém podlaží.

Jedním z nejoriginálnějších prvků interiéru jsou barevná a extrémně grafická svítidla ve tvaru písmen R a D. Písmeno D visí na stěně v chodbě, je inspirováno vibrující životním stylem v Las Vegas a přináší do prostoru živý rytmus velkoměsta.

Naproti tomu R stojící v chodbě odkazuje k rustikálnímu stylu, který je zároveň retro i moderní – stejně jako celý tento kosmopolitní interiér.

TEXT: Nikol Galé, FOTO: Covet House, www.covethouse.eu