Loft SoHo s rukopisem Bethenny Frankel

Vskutku velkolepý je byt, který vlastnoručně zrekonstruovala mnohostranná podnikatelka, pohybující se mimo jiné také v realitách. Industriálnímu prostoru dala půvab a švih, aniž by násilně potlačila jeho původní syrové charisma.

Vysoké stropy, obrovská okna, propouštějící do interiéru spoustu přirozeného světla, přiznané technické rozvody.

Tak by asi ve stručnosti mohla znít základní charakteristika loftu, který si Bethenny přetvořila v bydlení pro sebe a svou sedmiletou dceru Bryn.

Nemovitost koupila – jak sama přiznává – v roce 2017 impulzivně, v okamžitém pohnutí mysli, aniž by se detailně zabývala tím, že téměř čtyři sta čtverečních metrů bude pro ně dvě příliš.

Okamžitě totiž viděla potenciál místa a bylo jí jasné, že má rozhodně větší cenu než ony čtyři miliony a dvě stě tisíc dolarů, které do nákupu investovala.

V rozhodování nejspíš hrál důležitou roli i fakt, že prostor byl hned v sousedství její kanceláře na Manhattanu. „Tohle zkrátka byla příležitost, kterou jsem si nemohla nechat ujít,“ vzpomíná Bethenny.

Rekonstrukce, jakkoliv náročná, jí problém nedělala. Renovace nemovitostí jsou totiž jejím koníčkem a svoje schopnosti si ověřila už mnohokrát předtím. „Musíte vědět, co a kde hledat,“ poznamenává ke svému přístupu, v němž se řídí především rozpočtem.

„Jsem velmi hospodárná, nerada plýtvám,“ vysvětluje.“ V případě nového loftu SoHo tak uplatnila nejen spoustu věcí, které už vlastnila.

S pomocí svých dlouholetých designérů Cheryl Eisen a Vian Abreu z Interior Marketing Group například refrešovala kuchyňskou linku novými lakovanými dvířky, mramorovými deskami a skleněnými zástěnami.

Stejný trik použila pro tři koupelny, kde do stávajících schémat dodala prvky lesku a půvabu v podobě nadrozměrného zrcadla, výrazného lustru a grafického obkladu.

V celém podkroví pak stávající dřevěné podlahy přebarvila do světle šedé, zatímco původní radiátory, trubky, okenní rámy a sloupy natřela černě.

„Lidé si podle výsledného dojmu myslí, že to byla dřina, ale veškeré vnitřní konstrukce a rozvody v kuchyni a koupelně zůstaly v podstatě nedotčené,“ vysvětluje.

A poznamenává, že nové zakázkové úpravy, k nimž patří například mořené dubové frézování a dva přidané krby, jeden v hlavním apartmá a další v rodinném pokoji, celou realizaci jen umocňují.

„Je to jako obohatit obyčejný hummus přidáním citronové kůry a bylinek – hned vznikne pokrm na jiné úrovni,“ dodává. Stejnou metodu – kombinaci levného a drahého – uplatnila i při výběru nábytku, který je mixem stávajícího inventáře a nových nákupů.

Promyšleně navržený otevřený půdorys spojuje vstupní foyer, velký rodinný pokoj, kuchyň, otevřenou jídelnu a formální obývací pokoj. Samostatný prostor zaujímá klidová zóna se dvěma ložnicemi.

Byt také využívá mnoho moderních technologií, jako je například integrovaný zvukový systém, centrální klimatizace, programované osvětlení a motorizované stínění.

Budova samotná pak disponuje zamykatelným výtahem, zcela novým typem videotelefonu a úžasnou společnou střešní terasou.

TEXT: Alena Müllerová, FOTO: TopTenRealEstate.com, www.elliman.com