Romantika s eklektickými akcenty

Úžasný design je hlavním znakem interiéru, který vznikl po sofistikované rekonstrukci floridské vily hvězdného hráče National Football League, nejvyšší profesionální ligy amerického fotbalu. Výsledek je dílem špičkové designérky Hilary White.

Návrhářka, jež získala ocenění Best of Houzz za design v letech 2017, 2018 a 2020 a je členkou Britského institutu interiérového designu, který prosazuje vysoké standardy v celém odvětví, si díky vysoké estetické úrovni svých realizací vysloužila uznání napříč celým světem.

„Tvůrčí proces začínám nasloucháním tomu, co moji klienti potřebují a po čem touží. Jen tak lze dosáhnout toho, aby jim bydlení poskytovalo očekávanou funkčnost, klid, pohodlí a štěstí,“ říká Hilary.

Patří ke tvůrcům, kteří zdánlivě nahodilý eklektický interiér sestavují s maximální pečlivostí, prvky promyšleně vybírají a kombinují tak, aby výsledek dokonale ladil, přestože pocházejí z různých historických období, stylů i kultur.

Především však musí naplňovat představy svých majitelů, kteří obvykle hledají zejména originalitu, ale také uživatelský komfort a útulnou atmosféru. Další část jejího úspěchu na poli bytového designu pramení ze spolupráce s osvědčenými značkami.

V tomto případě se dokonale vyplatila sázka na známou firmu Rug’Society, jež byla důležitou součástí projektu, a především v ložnici stojí za jejím výsledným romantickým a eklektickým nádechem.

Celý design, který lze označit jako luxusní glamour, odpovídá požadavkům investora. Manželé si přáli interiér s tradičnějším vzhledem a s eklektickými akcenty, a to včetně spousty texturovaných tapet a tmavší sexy barevné palety.

Důkazem je hned za foyer a navazující halou otevřená společenská zóna s propojeným obývacím pokojem a kuchyní, jež těží z vnějšího prosvětlení.

Designérka tu vsadila na bílou jako hlavní barvu, aby prostor působil mnohem velkoryseji, v kombinaci s malými detaily černé a zlaté, podílejícími se na finální svůdnosti a opulenci prostředí.

Černo-bílá estetika je ostatně přítomna v interiérech celého domu, jehož vysoké stropy se Hilary White rozhodla natřít tmavšími tóny, aby se vizuálně trochu snížily. Prostory díky tomu působí mnohem útulněji a hřejivěji.

Stejná pravidla se osvědčila i pro hlavní koupelnu, jejíž dramatické proporce se tak zklidnily a stala se ideálním místem pro relaxaci sportovce a jeho manželky.

Romantický náboj dodává hlavní ložnici koberec s názvem Couple, jehož něžný dekor podtrhuje atmosféru lásky, tajemna a magie.

Rug’Society se i v tomto případě podařilo dosáhnout svého dlouhodobého cíle, a sice přeměnit vysoce užitný předmět, jímž koberec bezesporu je, v umělecké dílo.

Značka se silnou konotací k eklektickému stylu se soustředí na přenášení emocí prostřednictvím odvážného současného designu, který vždy myslí na budoucnost a dodává produktům jedinečnost, exkluzivitu a prémiový vzhled.

TEXT: Alena Müllerová, FOTO: Lenny Kagan