12 tipů, jak v domácnosti využít LED pásky

Světelné LED pásky (z angl. light emitting diodes = diody vyzařující světlo) způsobily převrat v interiérovém designu.

LED pásky jsou velmi flexibilní, můžete si vybrat libovolný rozměr a ten tvarovat i kroutit a to všechno za příznivou cenu.

Proměňte nudný prostor ve své domácnosti ve světelnou oázu – s našimi tipy to půjde jedna radost.

1.     Zrcadlo

Přetvořte obyčejné předměty v neobyčejné a k tomu ještě užitečné. Oblepte kraje zrcadla LED páskami a získáte skvělého pomocníka, kterého využijete například při ranním líčení.

2.     Skleněný stůl

Pokud jste hrdým majitelem skleněného stolu, připevněte po jeho obvodu osvětlovací pásky. To oceníte obzvláště při romantické večeři.

3.     Televize

Koukat na televizi potmě není dobré pro oči, proto za ni nainstalujte LED pásky a vytvořte si jedinečnou atmosféru pro sledování filmů.

4.     Rámečky

Nejen nábytek, ale i další doplňky vypadají skvěle s podsvícením. Vyrobte si magickou výstavku a na každý rámeček použijte jinou barvu diod.

5.     Skříň

Nainstalujte si LED diody do vnitřku skříně i na vestavěné poličky, ať máte lepší přehled o tom, kde co máte. Toto využití najde uplatnění spíži.

6.     Schody

Oledkujte si schody v rodinném domě. To ocení i vaše děti, které se uprostřed noci půjdou napít dolů do přízemí.

7.     Dětský pokoj

Stejně tak se dětem bude líbit osvětlení v jejich pokoji. Použijte LEDky kolem postele, na okně, na skříni apod. Vytvoříte tak jedinečný barevný dětský svět.

8.     Zeď

LED pásky nemusejí zdobit pouze předměty a nábytek, skvělou atmosféru vykouzlí také na zdi, ať už v podobě různých obrazců, či rovné čáry oddělující prostor.

9.     Strop

Pozorujete rádi hvězdnou oblohu? Vyrobte si svou vlastní z LED světel a pásek. Garantujeme, že se vám bude krásně usínat.

10. Schody v exteriéru

Nejen v interiéru LED světýlka vyniknou, vyzkoušejte jimi ozdobit i venkovní schody na terasu. Jedinečná atmosféra zaručena!

11. Stromy a keře

Oživte svou zahradu různými světýlky. Kolem kmenu obtočte LED pásky a do koruny zavěste lampiony nebo žárovky.

12. Záhony

Krásné světelné struktury docílíte i olemováním záhonů na zahradě, cestiček a pěšin, které ve tmě vytvoří nevšední brazce.

Zdroj foto: Popel Arseniy / Shutterstock.com