Lahodné zimní menu v Buddha Bar Praha
FILET MIGNON S PYRÉ Z PEČENÝCH BATÁTŮ, HOUBAMI SHITAKE A PAK CHOI To nejjemnější maso z hovězí svíčkové upravené na přání hosta a nakrájené na tenké plátky, podávané s výraznou omáčkou ze sečuánského pepře a lanýžů a s pyré ze sladkých brambor, houbami shitake a pak choi.
VEPŘOVÉ EMPANADAS S DOMÁCÍ CHILLI OMÁČKOU S ASIJSKÝM TWISTEM Vyhlášené taš"čky z kukuřičné mouky s kořeny v Jižní Americe. Taš"čky z kukuřičné mouky plněné trhaným masem z krkovice, připraveného několik hodin metodou sous vide, a karamelizovanou cibulí. Podáváno s domácí omáčkou z grilovaných chilli papriček a chimichurri s tajným asijským twistem.
FILET MIGNON S PYRÉ Z PEČENÝCH BATÁTŮ, HOUBAMI SHITAKE A PAK CHOI To nejjemnější maso z hovězí svíčkové upravené na přání hosta a nakrájené na tenké plátky, podávané s výraznou omáčkou ze sečuánského pepře a lanýžů a s pyré ze sladkých brambor, houbami shitake a pak choi.

Buddha Bar Restaurant Prague nabízí od prosince svým hostům nové zimní menu. Na lístku se objevily lákavé speciality jako tiraditos, tedy sashimi pokrm z gastronomického odvětví Nikkei, které spojuje peruánskou a japonskou kuchyni.

Právě Jižní Amerika a splynutí jejích chutí s Asií byla šéfkuchaři Lukášovi Želechovskému a jeho týmu při tvorbě menu na letošní zimu velkou inspirací.

Dalším příkladem tohoto netradičního mixu na první pohled velmi odlišných kuchyní jsou masové taštičky empanadas s trhaným vepřovým, které se namáčí do domácí chilli omáčky s tajnou asijskou recepturou nebo čerstvý losos ceviche, marinovaný podle peruánské tradice v limetkové šťávě a podávaný s omáčkou z tygřího mléka.

A protože by to nebyla Jižní Amerika bez pořádného steaku, můžete se těšit také na filet mignon z hovězí svíčkové, podávaný s pyré z batátů a s asijským twistem v podobě hub shitake a pak choi.

Hosté si mohou tyto lahůdky ochutnávat až do dubna 2017.

www.buddha-bar.cz