Buddha Bar Restaurant Prague nabízí od prosince svým hostům nové zimní menu. Na lístku se objevily lákavé speciality jako tiraditos, tedy sashimi pokrm z gastronomického odvětví Nikkei, které spojuje peruánskou a japonskou kuchyni.
Právě Jižní Amerika a splynutí jejích chutí s Asií byla šéfkuchaři Lukášovi Želechovskému a jeho týmu při tvorbě menu na letošní zimu velkou inspirací.
Dalším příkladem tohoto netradičního mixu na první pohled velmi odlišných kuchyní jsou masové taštičky empanadas s trhaným vepřovým, které se namáčí do domácí chilli omáčky s tajnou asijskou recepturou nebo čerstvý losos ceviche, marinovaný podle peruánské tradice v limetkové šťávě a podávaný s omáčkou z tygřího mléka.
A protože by to nebyla Jižní Amerika bez pořádného steaku, můžete se těšit také na filet mignon z hovězí svíčkové, podávaný s pyré z batátů a s asijským twistem v podobě hub shitake a pak choi.
Hosté si mohou tyto lahůdky ochutnávat až do dubna 2017.
www.buddha-bar.cz