I kuchyňské baterie mohou kromě své základní funkce, kterou je samozřejmě směrování teplé a studené vody do kuchyňského dřezu, nabídnout uživateli další technologické vymoženosti. Za tu nejzásadnější je považována úspora vody.
Díky myčkám nádobí se prostor mycí zóny od minulosti podstatně změnil. Dnes je dřez využíván především na oplachování ovoce, zeleniny a samozřejmě jako vodní čerpací stanice pro vaření. K dřezům neodmyslitelně patří kuchyňské baterie.
Mezi základními parametry, na něž kladou důraz návrháři i výrobci, hrají prim praktičnost a úspora vody. K dalším specifikům baterie patří nastavitelnost hlavice, aby manipulace s ní byla jednoduchá a účelná.
Mezi takzvané „vychytávky“ můžeme přičíst integrované LED osvětlení s různými barevnými scénáři, jež navíc podporují kontrolu nad spotřebou vody.
Při výběru nezapomeňte na kvalitu materiálu a samozřejmě design baterie, jenž by měl korespondovat s celkovým stylem kuchyně.
TEXT: Jindřiška Janovská, FOTO: archivy firem